Educația nu înseamnă pregătire pentru viață; educația este viață însăși.

COMUNICAT DE PRESĂ

01.11.2022

Schema de Granturi: Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar
Beneficiar: ȘCOALA GIMNAZIALĂ ,,ANASTASIE FĂTU", BEREZENI
Contract de finanțare nr. 2192 din 27.09.2022
Titlul proiectului: ,,O sansă egală pentru toti copiii"
Cod proiect: F-PNRAS-1-2022-2524

Beneficiarul Școala Gimnazială ,,Anastasie Fătu", din comuna Berezeni, județul Vaslui, anunță demararea proiectului cu titlul ,,O șansă egală pentru toți copiii" . Acesta este realizat sub tutela Ministerului Educației, în partenerat cu Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, în cadrul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS), utilizând instrumentele din Mecanismul de Avertizare Timpurie în Educație (MATE) și fiind finanțat de Uniunea Europeană, în contextul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Școala Gimnazială ,,Anastasie Fătu" se confruntă cu o rată a abandonului școlar de 27%. Cauzele sunt multiple și interconectate: sărăcia, educația precară a părinților, mediu educațional neatractiv, atitudine negativă față de școală, lipsa viziunii asupra viitorului și lipsa motivației pentru școlarizare, modelul educațional oferit de familie. Adaugăm acestora un climat familial nefavorabil (alcoolism, violență domestică) care inhibă total dezvoltarea copiilor. Traiul de azi pe mâine îi îndeamnă pe părinți să își trimită copiii la muncă, abandonul școlar fiind evident.

Obiectivele proiectului au fost:

  1. Scăderea ratei de abandon școlar și creșterea ratei de finalizare a învățământului gimnazial.
  2. Creșterea ratei de participare la Evaluarea Națională la clasa a VIII și reducerea procentului care iau sub nota șase la Evaluarea Națională.
  3. Îmbunătățirea proceselor de predare - învățare - evaluare prin creșterea procentului de cadre didactice care folosesc mijloace de predare- evaluare digitale și strategii pedagogice moderne.

  1. Îmbunătățirea interacțiunii între toți actorii cheie ai ecosistemului școlar: elevi, cadre didactice, părinți, directori, inspectori, reprezentanți ai comunității astfel încât să se asigure autosusținerea implementării planului de reducere a abandonului școlar.
  2. Creșterea timpului de instruire alocat elevilor cu risc de abandon școlar

Beneficiarii proiectului - grupul țintă este format din elevii din clase de nivel gimnazial V-VIII în risc de abandon școlar: elevii cu prezență scăzută la școală, . elevii cu rezultate scăzute la învățătură, elevii care au repetat cel puțin un an sau doi ani școlari, elevii care au un istoric școlar de sancțiuni.

Dintre activitățile pe care unitatea noastră de învățământ și le-a propus în cadrul acestui demers amintim: ,,Alternatives for Innovative Math Study"; ,,Cerc de literatură și scriere creativă"; ,,Ce pot face două mâini dibace"; ,,Programare fascinantă în Scratch"; Activități de tip Școală după Școală.

Menționăm, de asemenea, că pe parcursul celor trei ani de implementare a proiectului PNRAS, școala noastră va beneficia de dotarea unei clase inteligente cu echipamente educaționale, programe informatice și platforme cu conținut educațional. În cadrul proiectului profesorii școlii vor avea parte de activități de formare autorizată în vederea utilizării tablelor interactive în procesul de predare și învățare.

Codul proiectului F- PNRAS - 1 - 2022- 2524

Perioada de implementare a proiectului este de 3 ani, între 2022 - 2025.

Valoarea totală nerambursabilă a proiectului este de 870,301 lei.

Data de începere proiect: 27.09.2022

Data de finalizare proiect: 23.09.2025

Manager de Proiect/ Director – Profesor Prodan Alina- Elena 

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți